Veckan är slut

Tänk det är sista mars idag. 3 månader av det nya året har redan gått. Tiden går för fort tycker jag. Men det är väl så när man har kommit över 50 år. I morgon får man luras undra om man blir lurad. April April din dumma sill jag kan lura dig vart jag vill. 
 
Nu i kommande vecka så hoppas jag att jag får mina nya glasögon ska bli så spännande och se hur man ser. Har för dålig syn att se hur jag ser ut när jag provar ut nya glasögon så jag måste lita på andra. På ett sett är inte det bra för dom kan tycka att man passar men jag kankse inte tycker det. Sen om några månader ska jag prova ut linser med. Så vi får se om det kommer någon bild på mig och glasögona.
 
Jag skrev förra veckan att jag skulle försöka gå 15 000 steg per dag. Här är redovisningen till lördag.
Måndag: 15 860
Tisdag: 13 215
Onsdag: 15 042
Torsdag: 9 055
Fredag: 17 786
Lördag: 6 005
I genomsnitt har jag gått 12 827 steg om dagen. Så det fattas 2 173 om dagen. Men det kan ju bli lite ändrat efter dagen. Men jag har ju nästan hållit målen. Men jag tycker det är bra det jag har promenera fast jag inte hållit mitt mål. Har samma mål som förra vecka kvar till denna vecka med. När vi nu ska åka till stugan i veckan för att göra iordning till påsk.
 
Jag har ju också lova min svärfar att jag ska baka till hans 90 års dag i maj. Så jag ska börja planera vad jag ska baka till han. Ska väl baka några kakor, mjuka kakor och tårtor. Men tårtorna blir närmare.
 
Mellan skrivandet har jag varit till stugan. För att slå på värmen, vi tänkte åka dit i veckan för att fixa till påsk. Vi har bestämt att fira påsk där. Men nu undrar jag om det finns någon snö kvar där till påsk. Fota lite bilder där.
 
Från stugan bilder tagna idag
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Men vi får nog ta med snöslungan för att göra vägar till bastun och utedasset. Snö brukar smälta fort på tomten där genom att den ligger i söderläge.
 
Så nu måste jag också planera vad vi ska äta i stugan. Har inget vatten inne så det blir mat att värma upp så det inte blir så mycket disk.
 
 
 

Var med svärfar igår till stan

Igår var jag med svärfar till Gällivare. Han skulle köpa skor och byxor men innan jag kom på vad han skulle ha för skor och byxor. Tog det in tid, men sen till slut när vi var på skoaffären så var det gmpaskor han skulle ha.
Så jag tog han till Intersport, där hitta vi ett par walkning skor. När han skulle prova dom sa jag att han skulle knyta fast skon och prova gå med den. Men inte. Jag var tvungen att säga att prata med en 90 åring som ska prova skor är som att ha en 3 åring med att prova skor. hahahahahaha.
Sen kom vi till byxköpet var in på Dressman men inga bxor där var bra. Börja fråga han vilken sorts byxor han skulle ha. Innan jag kom på vad han skulle ha för byxor så var vi inne påintersport igen. Han skulle ju ha jogging byxor. När jag kom hem så koka jag köttsoppa, man det var ganska lätt hade ju färdigtkok kött i frysen med buljong.
Så igår tog jag ingen promenad. 
 
Idag har jag vakna till sol. När jag gick ut på min morgonpromenad var det sol, sen blev det regn, hagel men små korn och till sist snö. Det gick lättare att gå idag än i förrgår. 
Efter promenaden när jag skulle hoppa in i duschen som gick strömmen. Har kommit tillbaks nyligen. Har haft Else och svärfar här dom fick också lite köttsoppa. 
Middagen i dag blir matrester.
Jo jag köpte kromtabletter igår. Ska prova äta dom och se om jag får bort sötsuget. För varje gång jag är ute å promenerar, när jag sen kommer hem är jag så sötsugen. Och det är inte lite utan mycket.
 
Dagens promenad
 
 
Ikväll ska jag gå till grannen för att fika. Har blivit dit bjuden. Men jag funderar också om jag skulle dricka lite vin idag. Vet inte vad jag ska göra mer idag utom att göra mos och koka spagetti.
 
 
 

Vakna på morgon

När jag vakna på morgon hade inte strömmen kommit som dom hade planera att vara borta. Den skulle ha kommit tillbaks kl halv 5 men kom halv 7. Det var lite kyligt att vakna. Vädret ute var -4 och snöfall. Så jag satte mig att göra på min tavla.
Sen vid 10 så tog jag min promenad då var solen framme. Idag vet jag inte vad jag tänkte på men gick längre än jag brukar går. Den sista 1,5 km hem var jobbig med jag kom hem. Kommer att göra den promenaden flera gånger. 
 
Dagens promenad
 
 
Det var till Kaartirova skylten jag gick till eller till grannbyn fram och tillbaka.
Sen när jag har kommit hem har jag inte gjort så mycket. 
Men nu ska jag gå och sy lite så det blir lite gjort. Ska sy klar klänningen till Inez om hom kommer till helgen. Måste göra klar klänningen till hon jag döpt Signe med.
Det kommer bilder på klänningarna sen när dom är klara.