Ont i benet

Har ont i benet sen ett bra tag bakåt. Har inte promenera sen jag fick det, men promenera det jag gör för att klara min vardag. Vissa dag jag har gjort för mycket har jag så ont att jag inte kan gå upp för trappan normalt, får gå ett steg i taget som små barn gör.
Tror inte det är någon spricka i benet för jag har inte ramla gick med stavar, inte träningsvärk heller för det skulle ha gått över nu. Det kändes inte som att det sitter i muskeln utan i benet konstig...... Har prata med läkaren, han tycker jag ska komma dit. får ringa dit och får en akuttid för dom hade inga tider att ge. Jag tror det är min EDS. Den spökar nog för att jag äter kolydrater nu. Och ändå kan jag inte sluta som jag kunnat så många gånger. Varför vet ju att jag mår bra av det.
 Skriver sen vad läkaren säger om mitt onda ben
Taggar: EDS;

Mycket saker har hänt sen sist

Det är längesedan jag har skrivit här men det har varit lite mycket just nu. Ska försöka tänka lite tillbaks och berätta. Jo Thomas har byt skift och jobb men är kvar på samma företag. Nu kör han lastbil underjord i LKAB, har en skiftgång på jobba 7, ledig 7. Jobb veckorna går mellan förmiddag och eftermiddag.
 
Så under sista ledig veckan var vi till stugan. Där vi myste med ost och kex. Vi gjorde också stugan helt klar för vintern. Vi kommer inte att åka dit förän efter jul och nyårs helgen. När solen börjar lysa igen. Det var kallt ute när vi åkte hit. 
 
 
Det är kallaste dagen nu i höst.
 
Det kom mycket snö när vi var där, det snöa för fullt. Och sen dess har det snöa. Kan inte komma ihåg sist vi hade så mycket snö som nu vid denna årstid. Lite snöbilder.
 
 
Denna bild som jag ska lägga ut nu. Tagen idag kl 04.00 Hade skotta gården igår kväll med lika mycket snö.
 
 
Nu nog med snö men lite svårt att ha det bort hur det man ska skriva för att det har snöa länge nu och mycket. Men i tisdags i detta snö kaos var jag och en kompis till Luleå för att shopa lite. Vi åkte 07.00 och var hemma 22.00. Det blev en lång dag. Den var roligt det är längesedan jag gått så länge på affärer. Men den morgonen var det oplogat. Så när vi kom en liten bit söder om korsningen i Hakkas. Var det en som hade kört på en ren och vi stanna för att hjälpa till. Så efter det vi hjälpt till så fortsatte våran resa till Luleå och den gick bra. Väl framme i där så börja vi gå på affärer och titta. Åt lunch på waldolf. Jag handla lite saker som en glödlamp som har formen som en stjärna, en skarvsladd för att ha utomhus och en klänning. Det var denna Luleå resa denna gång.
 
Igår var jag till Gällivare som vanligt för att göra ärenden som jag brukar göra en gång i veckan. Men jag var också för att ta över Nattavaaras Skorter och fridtidsklubbs bokföring. Har blivit vad som kassör i denna klubb. Kolla in deras fina hemsida. Här kommer länken dit
 
Sen håller vi på att försöka starta upp en förenning i Purnu med. Den är på planeringsstadiet. Ska försöka vara så mycket klar till vårvintern så vi ska kunna ha vårtat första möte då. Har lämnat ut ett brev i brevlådorna i byn. Fråga om det finns någtra intresserade. Det finns det så kul.
 
Annars denna vecka har jag sytt kalsonger på löpande band. Det har blivit 6-7 par kalsonger, håller på med en jacka till en baby med i flecce och trikå. Lite smakprov på kalsongerna.
 
 
 
Har också hållit på med en klänning till mig så här ser den ut. Mitt nästa projekt till mig blir trosor, bh och klänning. Klänning jag har sytt och den jag ska sy med lite som jag ska göra om.
 
 
 
Sen ska jag göra lite jul med under veckan. Får se hur mycket man hinner med. Nu ska jag börja med mitt här hemma. Vi ses i morgon med.
 
 
 
 
 
 
 

Kyckling med ost och bacon

4 portioner
 
Ingredienser
 
4 st kycklingfiler
8 st bacon skivor
ost skivor (vi tog prästost)
 
Såsen
2 dl creme fraich
3 dl grädde
soja
kycklingfond 
salt 
peppar
 
Börja med att salta och peppara kycklingfilerna. Dela kycklingfilerna på på mitten så man kan fylla dom med ost. Ta så mycket ost ni vill ha, jag hade 2 skivor i varje. Linda in kycklingen sen i bacon. Stek sen filerna i smör. Lägg dom i en ungsäker form.
Bland creme fraich, grädde, soja, kycklingfond, salt och peppar i en skål. Häll detta över kycklingen i formen. Ställ att in i ugnen som har en tempratur på 225 grader i 30 - 40 min.
Severa med broccoligratäng.
 
 
Smaklig måltid