Nu är julen över för 2017

Julen 2017 är över, nu väntar vi på det nya året. Denna jul har vi firat i Koskullskulle. Thomas han jobba till halv 3 sen när han sluta kom han med. Men jag börja med att fira den hos mitt barnbarn Inez och min son Joakim och Anna. Jag var där några tim. Inez fick sin julklapp som jag och faster köpt tillsammans med våra respektive. Hon fick en bobb, den var rosa. Ett litet jul foto på Inez
 
 
 
Sen efter det när thomas hade sluta blev det att fara till hans dotter Madeline och hennes familj,Thomas andra dotter Emma och Sally, Thomas syster och hennes 2 barn och Thomas pappa. Den här julen tror jag alla tyckte om. Det var 4 generationer Ölvebo som var samlade. Sen började vi åka hem där blev det att slöa framför tv i soffan. Graderna ute har varit ca -20 så man har inte varit ute så mycket. Juldagen kom Celine min dotter. Hon hade ett paket som var både julklapp och födelsedagspresent. Hon fyller ju år på trettondagen de vill säga 6 Jan. Vi hade middags folk hos oss den dagen med det var grannar och Thomas pappa. Jo jag fick ju lite julklappar med så jag hade varit snäll. Fick bland annat detta.
 
En tomte ca 1m hög
 
 
Och en muminmugg vårvinter 2017
 
 
sen en parfym som jag väntar på. Den har inte kommit ännu. Det är denna
 
 
Sen blev det lite lotter med som vanligt.

Mina Köttbullar

Här kommer mitt köttbullsrecept
 
Ingredienser
 
1 kg Köttfärs (nöt)
2 st Ägg
1 st Stor gullök
1 dl Grädde
2 msk Oxfond med rödvin
2 tsk Salt
Svartpeppar satt jag i efter vad jag tyckte
 
Sen blanda jag allt i min assistent i några minuter
Smöra plåten 
Rulla dom hur stora jag ville ha dom 
Ugen värmde jag upp till 235 grader När jag har googla så står det på andra recept 225 - 250 grader.
Ha dom där tills du fått en fin färg på dom.
 
 
 
 
Taggar: Köttbullar, Nötfärs, Steka i ugn, lchf;

Idag är det 3:e advent

 
 
 
 
Tänk att det bara är en vecka kar till julafton. Vill inte fira jul, har ingen lust. Men jag har fått ihop julklapparna till alla barnbarn. Men det finns några vi väntar på. Har några att sy som är beställda ska sy dom imorgon så det är bort gjort.
 
Annars idag ska jag försöka att städa och plocka upp julgranen. Så det inte är så mycket att göra sånt nästa vecka. För då ska det lagas lite mat.
Nu är det måndag så jag han inte skriva klart igår. Vi var till kåkstan i Malmberget på julmarknad. Det var som vanligt där men dom sa som förra året kanske den sist julmarknaden. Och idag blev det att göra knäck och fröknäcke. I morgon blir det Gällivare ska sätta ett ljus på graven för det är 3 år sen min mamma gick bort i morgon. Så blir det att handla lite. 
 
Nu är det redan onsdag veckan innan julafton detta inlägg har tagit flera dagar. Men det är så mycket nu före jul att göra. Har mycket kvar med att göra. Men nu har jag iallafall gjort köttbullarna och i år ska jag steka dom i ugnen, hoppas dom blir bra.
 
 
Det blev att göra på 1 kg köttfärs. Men då räcker det. Jag har lite att sy med som ska vara julklappar, städa, klä julgranen mm. Men julafton är ju först på söndag :) Ska nog hinna med allt. Ni får köttbulls receptet på ett nytt inlägg.