Blomkålslåda med bacon
6 portioner
1 blomkålshuvud
1/2 gul lök
2 pkt bacon
200 g färskost (philadelphiaost)
3 dl grädde
1 ägg
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpure
1 msk soja
1 dl riven ost
salt och peppar
Sätt ugnen på 200 gr
Skär blomkålen i lagom bitar och koka i lättsaltat vatten. Ett par minuter och låt ånga av.
Klipp baconen i mindre bitar hacka löken och stek tillsammans tills det fått fin färg.
Rör ihop Philiadelphiaosten, grädden, ägget, tomatpuren, riva vitlök. Smaka av med soja, salt och vitpeppar. Kom ihåg att baconet är salt.
Lägg blomkålen i botten på en gratängform och fördela bacon och lökfräset ovan på. Häll över oströran. Grädda i ugnen i ca 15 minuter tills den fått fin färg.
Servera med en god sallad.
Receptet har jag hitta på 56kilo länken är här