Jag brukar använda 56 kilos paj deg till skalet. Här kommer det receptet.
Pajdeg
Ha en form som är 20 cm i diameter.
3 dl mandelmjöl
1/2 dl sesamfrön
1 msk friberhusk
1 tsk salt
40 g smör rums varmt
1 ägg
Jag brukar blanda det torra ingredienserna med smöret i en matberedare till en smulig deg. Sen har jag i ägget, kör till en deg.
Trycker ut det i pajformen och naggar den sen låter jag den vila i 30 min i kylskåpet .
Innan jag gräddar den i 8 min på 200 grader.
Fyllning
150 g Hackad skinka
150 g Broccoli i småbitar ( Jag brukar ta den frysta)
3 Ägg
2 dl Grädde
1,5 dl Ost
Salt och peppar
Fyll det förgräddade skalet med skinkan och broccolin. Häll över ägg, grädde och ost blandningen. Grädda tills äggstamningen har stannat på 175 grader och fått färg.