Laxbiffar med Limeaioli
4 portioner
4 st Laxfileér
1 st Ägg
1 st Hackad gul lök
1 st Lime (rivet skal och saft)
1 st urkärnad röd chilipeppar
1 tsk Salt
1 krm Svartpeppar
Mixa allt i en matberedaren (kniv) till färs. Stek i smör i ca 2 min på varje sida på ganska hög värme.
Limeaioli
Blir en stor sats förvaras i kylskåpet i 1 vecka
Till servering är 2 msk lagom
2 st Vitlöksklyftor pressade
1 msk Limesaft
1 msk Dijonsenap
1 st Ägg (hela)
2 dl Naturell rapsolja
1 tsk limesaft
Salt och peppar
Alla ingredienserna till majonnäsen ska vara vid samma temperatur.
Lägg alla ingredienserna i en hög skål och sätt ner stavmixern i botten. Sätt igång mixern och kör tills majonnäsen gått ihop.
Lägg bladgrönsaker på tallriken och ringla lite olivolja och flingsalt ovanpå.
Lägg laxbiffarna ovanpå med 2 klickar aioli brevid
Receptet kommer från Åse Falkman Fredriksons bok Viktminskning med LCHF så lyckas du